سکوی پرواز | ||
ماه ربیع الاول سومین ماه از ماههای قمری و از ماه های فرخنده برای شیعیان است. حادثه مهم و تاریخی لیله المبیت ، هجرت حضرت محمد صلی الله علیه و آله از مکه به مدینه، ولادت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم و امام جعفر صادق علیه السلام، ازدواج حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم با حضرت خدیجه علیهاسلام، آغاز امامت امام مهدی علیه السلام، عیدالزهرا و هلاکت یزید بن معاویه از جمله حوادث فرخنده این ماه است.
نظر آیت الله مکارم درباره مراسم نهم ربیع الاول
حضرت آیتالله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید در پاسخ به استفتائی درباره برگزاری مراسم نهم ربیع الاول چنین آورده است: تولی و تبری راههای صحیحی دارد و راههای خلاف را نباید رفت.
رسا: حضرت آیتالله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید در پاسخ به استفتائی درباره برگزاری مراسم نهم ربیع الاول چنین آورده است: تولی و تبری راههای صحیحی دارد و راههای خلاف را نباید رفت.
متن استفتا به این شرح است: «باسمه تعالی محضر مبارک مرجع عالیقدر جهان تشیع حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی سلام من الله علیکم و رحمته و برکاته استفتایی به این شرح تقدیم می گردد؛ چند سالی است که در نهم ربیع الاول، تحت عنوان تاجگذاری صاحبالزمان(عج) و یا به نام بیبی دوعالم حضرت فاطمه زهرا(س) جلساتی غالبا توسط بانوان برگزار می شود و در قالب و پوشش جشن، مطالبی عنوان می شود که از ساحت و مکتب سراسر ادب و تقوای اهل بیت پیامبر اسلام دور و بعید است. متأسفانه به آن آب و رنگ قداست هم می زنند و بعضی ادعا می کنند که از آن حاجت می گیرند و بعضی می گویند که خوابنما شده اند و امثال ذلک. ضمنا بعضی از باصطلاح خانم درسیها....، بی خبر از دین، فقط با ذکر خرافات و مطالب ناقص و نادرست و گاه با خواندن شعر و نواختن دف و ترنم به آوازه خوانندگان زن، مجالس تفریح و در ظاهر درس دینی برگزار می کنند و مردم عامی کم اطلاع که تعدادشان هم کم نیست، باعث رونق این گونه محافل می شوند. حال از حضرت عالی استدعا دارم، حکم شرکت مؤمنین و مؤمنات در این جلسات و مشارکت در بخشهای سخیف آن را بیان فرمایید تا این بهانه عظیم که علیه شیعه به دست خونریز استکبار جهانی و به خصوص وهابیت داده شده، ان شاالله برطرف گردد.» حضرت آیتالله مکارم شیرازی در پاسخ استفتای یاد شده چنین آوردهاند: «باسمه تعالی اولا کلیه صداها و آهنگهایی که مناسب مجالس لهو و فساد است حرام و غیر آن حلال است و تشخیص آن، مراجعه به اهل عرف خواهد بود و تنها رقص زن برای شوهرش جایز است و بقیه اشکال دارد؛ البته منظور، رقص لهوی است نه هرگونه حرکت منظم و موزون و ثانیا: حرام و گناه در هیچ زمانی مجاز نیست، همچنین سخنان رکیک و کارهای زشت دیگر و ثالثا: تولی و تبری راههای صحیحی دارد نه این راههای خلاف. همیشه موفق باشید. ناصر مکارم شیرازی» شهادت امام حسن عسکری(ع) و آغاز امامت حضرت ولیاللهالاعظم، مهدی (عج)
خورشید سامرا غروب کرد و خورشیدی دیگر سر بر آسمان برداشت؛ خورشیدی مغربی که از مشرق اسلام، سربلند کرد و چهره غمگرفته شهر را در برکهای از نیلوفر شست. خورشیدی که تاج امامت بر سرنهاده بود و نگاههای منتظر همه اعصار، او را میخواند. او که امام صادق(ع) توفیق خدمتش را از خدا میخواست. همان طفلی که تا لحظاتی پیش از شهادت پدرش، همه از نام او میپرسیدند. امام عسکری(ع) او را بر شانههای ناتوان خود نهاده بود و بهحاضران میگفت: «تاج امامت تا لحظاتی دیگر بر سر این طفل خجسته خواهد نشست. که همنام و همکنیه جدش رسول خداست. غیبتی طولانی دارد و خضر امت به شمار میآید. بسیاری از مردم در دوره غیبتش گمراه میشوند؛ اما خدا آنان را که امامتش را قبول دارند، استوار میگرداند و به آنان، توفیق دعا برای تعجیل در ظهور او میدهد و این سری است از اسرار الهی.» و کودک، گفتههای پدر را با جملهای تأیید کرد. «انا بقیه الله فی ارضه و المنتقم فی اعدائه»1 هماو که میآید و تمام علفهای هرز ستمگری را زیر سم اسب خویش لگد میکند و ذوالفقار، التیام دستهای منتقم او میشود. هم او که اولین پیکارش در مدینه، انتقام از غاصبان فدک است و امام صادق(ع) فرمود: «آندو را در حالیکه بدنشان تازه است، بیرون میآورد و به آتش میکشد.» 2 سلام خدا بر او و دستان انتقامگیرش. پشتوانهای محکم برای دین نوظهورازدواج پیامبر اکرم (ص) با حضرت خدیجه(س)10 ربیع الاول مکه، در سیّالی از نور فرو رفتهاست و فرشتگان، فوج فوج از آسمانها پایین میآیند و سبدسبد ستاره بر سر زوج بهشتی، محمّد (ص) و خدیجه (ع) میریزند و برای شادباش به آسمانها میروند. مکه، غرق سرور و شادمانی است و کعبه، لباس سیاهش را از تن درآورده و خود را با تنپوشی از شعف، آراستهاست. زمین و آسمان در شادی، غوطه میزنند و ازدواج بهترین آفریده خدا و آخرین فرستادهاش را تبریک میگویند. زمین دف میزند، نسیم دستافشانی میکند و فرشتگان، بر سر عروس و داماد، شکوفههای بهشتی میپاشند. خدیجه (ع) بر هودجی از نور، به سوی خانه محمّد (ص) روانه میشود. خدیجه، نوعروس بهشتی، دست رد بر سینه همه علاقهها و عشقها کوبیده است و خوشبوترین گل هستی را برگزیده و به یک غمزه او، از همه جاذبههای دنیا دست کشیده است. او بهسوی خانه پیامبر (ص) گام برمیدارد، تا شریک غصهها و شادیهایش باشد و در روزگار سختی، مرهمی بر زخمهای او گذارد. او میرود تا پشتوانهای محکم برای دین نوظهور او باشد. او میرود تا افتخار همسری او و مادری دخترش را کسب کند و همصحبت تازه شنیدههایش از آسمانِ وحی شود. تو، دست و بازوی خدایی روح خدا بودی میلاد امامصادق(ع) 17ربیع الاولخورشیدِ دیگری بر فراز مدینه تابیدن گرفت. خورشیدی در دورترین کهکشان علم و معرفت، که عالمتاب کوچههای تاریک دانایی شد و فانوسبهدستان حقیقتجو را به سوی سرچشمه دانش رهنمون شد. بگذار عاشقانهتر از صداقت سخن بگویم. بگذار بیپردهتر از خورشید، از چهره صادق(ع) پرده بردارم. امروز روز تولد راستی و درستی است. امروز روز تلألو خورشید دین، صادق آل محمّد (ص) است. شیعه با نام او فخر میفروشد و راه او را سرلوحه خویش قرار داده است. این زبانِ حیران، چگونه حقِّ ستایش تو را به جای آرد، که در بند واژههایی نارسا گرفتار است... زبان مدح تو را آسمان سزاوار است. همان جایی که مأوای تو بوده است. امروز ترک آسمان کردهای و به سوی ما سیهگلیمان آمدهای. ثنای زمینیام را بپذیر، ای آسمانْفرش و سرمدیمأوا. شورانگیزترین سلامها به استقبال قدوم تو باد، ای راستگفتار و درستکردار! [ یکشنبه 87/12/11 ] [ 10:32 صبح ] [ مهاجر ]
با گذر زمان، این نکته به روشنی معلوم شد که امام حسین(علیه السلام) و یارانش، مردان «پیروزِ» کربلا بودند. در کربلا، گرچه آنان، جان باختند; اما اسلام را حیاتی دوباره بخشیدند، رسمِ ستم ستیزی را به جهانیان آموختند، و خود نیز به فیض بزرگ شهادت دست یافتند. همچنین، آنان برای همیشه تاریخ، در نگاه دین مداران و عدالت خواهان جایگاهی شکوهمند یافتند و محبوبِ دلهای مؤمنان شدند. [ دوشنبه 87/10/9 ] [ 9:17 صبح ] [ مهاجر ]
|
||
[ طراحی : سیب تم ] [ Weblog Themes By : sib theme ] |